Lososové karbanátky


Připraveno za
45 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
Ryby bychom měli jíst alespoň jednou týdně. A aby to nebyla nuda, máme pro vás skvělý recept z lososa. Výborné karbanátky z lososa připravíte během chvilky a podávat je můžete s jogurtovým dipem, zeleninou či bramborami.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

300 g
Losos
1 ks
Vejce
1 hrst
Čerstvé bylinky (pažitka, petrželka…)
1 stroužek
Česnek
2 plátky
Toastový chléb
0.5 ks
Cibule
1 lžička
Dijonská hořčice
BIO citron šťáva a kůra podle chuti
Sůl a pepř (ideálně z mlýnku)
1 lžíce
Řepkový olej na opékání

Příprava

1
Lososa zbavte kůže a nakrájejte ho na malé kousky.
2
Připravte si velkou mísu, do které vložte nakrájeného lososa. Pokapejte ho citronovou šťávou a promíchejte. Pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, rozmixovaný toustový chléb, dijonskou hořčici, vejce, prolisovaný česnek a bylinky. Osolte a opepřete, přidat můžete i citronovou kůru.
3
Směs pečlivě promíchejte a v lednici nechte zakryté odpočívat alespoň půl hodiny.
4
Ze směsi tvarujte placičky – karbanátky. V pánvi si rozpalte olej a karbanátky na něm do zlatova opékejte 4–5 minut z každé strany.
5
Výborně chutnají s lehkým jogurtovým dipem, zeleninou, pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem.
6
Jíst je můžete teplé i studené.

Další recepty