Letní burger s volským okem a celerovým salátem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
  • Sezónní recepty
Letní grilování se zkrátka bez šťavnatých burgerů neobejde. My jsme si pro vás připravili recept na letní hovězí burger s volským okem. K dokonalosti dotáhnete svou večeři s vynikajícím celerovým salátem. Přípravy se nemusíte vůbec bát, celý postup uvidíte na našem videu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Burger
4 ks
Burger bulky se sezamem
4 ks
Hovězí burger na gril
1 ks
Červená cibule
4 ks
Vejce L6 na podestýlce
2 ks
Rajčata
4 plátek
Cheddar plátky
Salát ledový
Sůl
Pepř
Řepkový olej
Kečup jemný
Ďábelská omáčka

Salát
0.5 ks
Celer s natí
1 ks
Jablko
1 ks
Citrón
1 lžíce
Hořčice plnotučná
5 lžíce
Majonéza s obsahem vaječného žloutku
1 lžička
Citrónová šťáva
1 hrst
Hladkolistá petržel
Sůl
Pepř

Příprava

1
Nejprve si připravte salát. Oloupejte bulvový celer a nakrájejte ho na tenké nudličky, tzv. julienne. Přesypte do mísy.
2
Z jablka odstraňte jádřinec a jablko nakrájejte na tenké měsíčky, přidejte k celeru a vše zakápněte šťávou z citronu. 
3
V menší misce vyšlehejte hořčici, majonézu a šťávu z citronu. Salát dochuťte solí, pepřem a přidejte dresink. Opatrně promíchejte a zasypte nakrájenou hladkolistou petrželkou.
4
Hovězí burgery vybalte a nechte chvilku při pokojové teplotě temperovat, aby nedostaly teplotní šok. 
5
Kontaktní gril rozehřejte na 230 °C. Grilujte burgery z každé strany asi 3 minuty.
6
Mezitím rozpulte burgerovou bulku a připravte si veškerou zeleninu. 
7
V druhé části grilu připravte na kapce řepkového oleje volská oka. Bulky pak opečte nasucho řeznou stranou dolů, hezky dokřupava.
8
Vyberte si omáčku dle chuti, například ďábelskou omáčku Grill Party nebo kečup. Jakmile je vše hotovo, sestavte burger. Bulky potřete omáčkou a na spodní z nich začněte vrstvit – salát, rajče, cibuli, hovězí burger, plátek sýra a volské oko. 
9
Zaklopte vrchní bulkou a zajistěte párátkem. Podávejte s celerovým salátem.