Lehká tvarohová bábovka


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Těsta a pečení
  • Vegetarián
Pamatujete si prázdniny na chalupě, kdy babička po obědě přinesla ke kávě čerstvě upečenou bábovku? Recept na tento moučník patří mezi ty nejtradičnější a tipů na tu zaručeně nejlepší bábovku existuje nespočet. Proč si tradiční babiččinu bábovku trochu neodlehčit a připravit si tvarohovou bábovku? Můžete si tak s klidem dopřát místo jednoho kousku rovnou dva!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 ks
Vejce L6 na podestýlce
250 g
Měkký tvaroh
300 g
Polohrubá mouka
100 g
Hera
1 balení
Kypřicí prášek do pečiva
190 g
Krupicový cukr
100 g
Vlašské ořechy - jádra
100 g
Rozinky trio
20 g
Med lesní český
1 ks
Pomeranče
Sůl

Příprava

1
V hluboké míse smíchejte tvaroh, cukr, vejce a rozpuštěný tuk a směs vyšlehejte dohladka.
2
V druhé menší misce smíchejte mouku s kypřicím práškem, solí a pomerančovou kůrou.
3
Postupně přisypávejte suchou směs do mokré a vše poctivě míchejte metlou.
4
Do těsta přidejte rozinky a ořechy.
5
Pokud bude směs řídká, nebojte se přidat mouku nebo naopak pro zředění mléko.
6
Vymažte si středně velkou formu na bábovku olejem a vysypte hrubou moukou, aby se po upečení bábovka snáze vyklopila.
7
Samozřejmě můžete použít i silikonovou formu, se kterou je vyklopení hotové bábovky jednodušší.
8
V předehřáté troubě pečte bábovku na 170 °C asi 45 minut.
9
Pro jistotu zkuste špejlí, jestli se těsto nelepí. Pokud je špejle suchá, bábovka je hotová.