Lehká tvarohová bábovka


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Těsta a pečení
  • Vegetarián
Pamatujete si prázdniny na chalupě, kdy babička po obědě přinesla ke kávě čerstvě upečenou bábovku? Recept na tento moučník patří mezi ty nejtradičnější a tipů na tu zaručeně nejlepší bábovku existuje nespočet. Proč si tradiční babiččinu bábovku trochu neodlehčit a připravit si tvarohovou bábovku? Můžete si tak s klidem dopřát místo jednoho kousku rovnou dva!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 2 ks
    Vejce L6 na podestýlce
  • 250 g
    Měkký tvaroh
  • 300 g
    Polohrubá mouka
  • 100 g
    Hera
  • 1 balení
    Kypřicí prášek do pečiva
  • 190 g
    Krupicový cukr
  • 100 g
    Vlašské ořechy - jádra
  • 100 g
    Rozinky trio
  • 20 g
    Med lesní český
  • 1 ks
    Pomeranče
  • Sůl

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    V hluboké míse smíchejte tvaroh, cukr, vejce a rozpuštěný tuk a směs vyšlehejte dohladka.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    V druhé menší misce smíchejte mouku s kypřicím práškem, solí a pomerančovou kůrou.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Postupně přisypávejte suchou směs do mokré a vše poctivě míchejte metlou.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Do těsta přidejte rozinky a ořechy.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Pokud bude směs řídká, nebojte se přidat mouku nebo naopak pro zředění mléko.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Vymažte si středně velkou formu na bábovku olejem a vysypte hrubou moukou, aby se po upečení bábovka snáze vyklopila.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Samozřejmě můžete použít i silikonovou formu, se kterou je vyklopení hotové bábovky jednodušší.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    V předehřáté troubě pečte bábovku na 170 °C asi 45 minut.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Pro jistotu zkuste špejlí, jestli se těsto nelepí. Pokud je špejle suchá, bábovka je hotová.