Kuskusové kuličky plněné balkánským sýrem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Vegetarián
  • Saláty
  • Hlavní jídla
Hledáte tip na salát, který vás dostatečně zasytí? Nebo byste si naopak rádi dopřáli něco menšího ke svačině? Tento recept splňuje obojí! Kuskusové kuličky plněné balkánským sýrem můžete podávat s porcí listového salátu, ale klidně i jen tak. Navíc jde o ideální tip na zpracování zbylého a neochuceného kuskusu od oběda.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g (předem uvařený)
Kuskus
30 g
České máslo 84 % mléčného tuku
45 g
Stonky z červené řepy
1 hrst
Hladkolistá petržel
2 stroužky
Česnek balený
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
45 g
Mrkev
115 g
Balkánský sýr
1 špetka
Mlýnek pepř čtyř barev
Mlýnek mořská sůl
Salátová směs (salát Biondo, salát Rosso, špenát)

Příprava

1
Rozpalte troubu na 200 °C. Do připraveného kuskusu přidejte máslo, pepř a promíchejte.
2
Řepné stonky a petrželku nakrájejte najemno, prolisujte česnek a vše přisypte ke kuskusu.
3
Přidejte vejce, strouhanou mrkev a promíchejte.
4
Balkánský sýr rozdělte na dvanáct stejných dílků, kuskus pak na dvanáct částí.
5
Tvarujte kuličky plněné sýrem a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
6
Pečte 20 minut lehce dozlatova.
7
Hotové kuličky podávejte na lůžku z oblíbeného salátu a s domácím dipem.