Krůtí s ricottou a ořechy


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Slyšeli jste o kuchařské výzvě Romana Staši? Utkal se společně s Pavlem Berkym a uvařil podle obsahu lednice jedné ze soutěžících. Výsledek? Voňavé krůtí maso s ricottou a ořechy, které oslní. Určitě vyzkoušejte a vařte s námi jako MasterChef!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

480 g
Krůtí steak
40 g
Anglická slanina
200 g
České máslo 84 % mléčného tuku
6 snítek
Rozmarýn
4 stroužky
Česnek
2 ks
Cuketa
2 vaničky
Sýr ricotta
2 ks
Cibule šalotka
2 hrsti
Pažitka
6 lžic
Extra panenský olivový olej
1 plod
Šťáva z citronu
10 ks
Růžičková kapusta
200 ml
Vinný ocet
6 lžic
Třtinový cukr very dark
10 kuliček
Nové koření
6 ks
Bobkový list
4 lžíce
Slunečnicový olej s vitaminem D
2 hrsti
Vlašské ořechy - jádra
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Krůtí maso prošpikujte špekem nebo slaninou, osolte, opepřete, potřete jednou lžící olivového oleje a nechte odpočívat.
2
Do středně velkého hrnce nalejte 1:1 ocet a vodu, přidejte cukr, nové koření a bobkový list.
3
Nechte na mírném plameni provařit. Mezitím si natrhejte jednotlivé lístky kapusty, které po zavaření vložte do hrnce na cca 10 minut.
4
V míse smíchejte ricottu, najemno nakrájenou šalotku, pažitku, sůl, pepř a posypte pažitkou. Cuketu rozpulte a lžící vydlabte vnitřek.
5
Do pánve vložte 30 g másla, a jakmile se rozpustí, vložte vydlabanou cuketu. Na pánvi ji osolte, opepřete a nechte restovat dozlatova.
6
Sundejte cuketu, vytřete pánev papírovou utěrkou a ihned ji vraťte zpět na plamen.
7
Nalijte olej a po chvíli dejte opékat maso. Až se maso ze všech stran zatáhne, vložte zbytek másla, rozdrcený česnek a rozmarýn.
8
Rozpuštěným máslem maso přelévejte, dokud není hotové, cca 4 minuty.
9
Maso servírujte na talíř spolu s ricottou, kterou podávejte ve vaničce z cukety. Tu na závěr ještě zasypte vlašskými ořechy a lístky kapusty.