Krůtí karbanátky s mrkví


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Místo klasických karbanátků z mletého hovězího nebo vepřového masa vyzkoušejte odlehčenou variantu. Mleté krůtí maso smíchané s bylinkami a mrkví vás jistě mile překvapí svou chutí. Karbanátky můžete podávat s bramborovou kaší a okurkovým salátem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Mleté krůtí maso
1 ks
Cibule bílá
1 ks
Mrkev
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
1 stroužek
Česnek balený
4 lžíce
Strouhanka
1 hrst
Čerstvé bylinky
Sůl
Pepř
Citrónová šťáva
Citronová kůra

Příprava

1
Do větší mísy dejte mleté krůtí maso, cibuli, mrkev, česnek, vejce, strouhanku a nasekané bylinky. Přidejte i sůl, pepř (ideálně čerstvě mleté z mlýnku), šťávu a kůru z citronu.
2
Důkladně promíchejte a tvořte cca 2 cm vysoké karbanátky. Ty skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte cca 20 minut do zlatova. 
3
Podávejte s bramborovou kaší nebo s vařenými či pečenými bramborami. Doplnit můžete i okurkovým salátem.