Krupicový koláč s jahodami


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Těsta a pečení
Vyzkoušejte doma připravit jednoduchý vláčný koláč. Ten, který pro vás připravila Markéta v troubě je efektní, svěží, lehký a posypaný jahodami. Zkrátka letní pochoutka, kterou si nemůžete nechat ujít.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Těsto
  • 2 balení
    Tvaroh odtučněný (BILLA Bio)
  • 2 ks
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M
  • 120 g
    Dětská krupice
  • 80 g
    Krupicový cukr
  • 1 balení
    Vanilkový cukr
  • 1 špetka
    Sůl

Na dodělání
  • 100 g
    Smetana ke šlehání 33%
  • 250 g
    Zakysaná smetana
  • 2 lžíce
    Moučkový cukr
  • 250 g
    Jahody

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Na těsto dejte do mísy tvaroh, vejce, promíchněte, přidejte cukr, vanilku či vanilkový cukr, špetku soli, dětskou krupici a metličkou vše spojte.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Dortovou formu (cca 22–24 cm) vymažte máslem, vysypte dětskou krupicí a vlijte těsto.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 40 minut, otestujte propečenost špejlí.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté nechte koláč vychladnout a vyjměte z formy. 
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Na krém vyšlehejte smetanu ke šlehání (vychlazenou přímo z lednice), přišlehejte i cukr moučka dle chuti a zakysanou smetanu. 
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Ozdobte jahodami nakrájenými na plátky a podávejte.