1. home
  2. Recepty
  3. Krupicový koláč s jahodami

Krupicový koláč s jahodami


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Těsta a pečení
Vyzkoušejte doma připravit jednoduchý vláčný koláč. Ten, který pro vás připravila Markéta v troubě je efektní, svěží, lehký a posypaný jahodami. Zkrátka letní pochoutka, kterou si nemůžete nechat ujít.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Těsto
2 balení
Tvaroh odtučněný (BILLA Bio)
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
120 g
Dětská krupice
80 g
Krupicový cukr
1 balení
Vanilkový cukr
1 špetka
Sůl

Na dodělání
100 g
Smetana ke šlehání 33%
250 g
Zakysaná smetana
2 lžíce
Moučkový cukr
250 g
Jahody

Příprava

1
Na těsto dejte do mísy tvaroh, vejce, promíchněte, přidejte cukr, vanilku či vanilkový cukr, špetku soli, dětskou krupici a metličkou vše spojte.
2
Dortovou formu (cca 22–24 cm) vymažte máslem, vysypte dětskou krupicí a vlijte těsto.
3
Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 40 minut, otestujte propečenost špejlí.
4
Poté nechte koláč vychladnout a vyjměte z formy. 
5
Na krém vyšlehejte smetanu ke šlehání (vychlazenou přímo z lednice), přišlehejte i cukr moučka dle chuti a zakysanou smetanu. 
6
Ozdobte jahodami nakrájenými na plátky a podávejte.