Křupavý dezert s letním ovocem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Vegetarián
  • Snídaně
  • Dezerty a moučníky
  • Bezlaktózové
Slyšeli jste o dezertu jménem crumble [krambl]? Anglická obdoba drobenkového koláče, která je snadná na přípravu a stejně neodolatelná! Recept na tuto křupavou specialitu jsme si proto nemohli nechat ujít.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Jahody
4 ks
Meruňky
2 lžičky
Moučkový cukr
0.5 ks
Šťáva z citronu

Drobenka
65 g
České máslo 84 % mléčného tuku
60 g
Hrubá mouka
70 g
Třtinový cukr very dark
25 g
Mandle loupané
25 g
Ovesné vločky

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C na horní spodní pečení.
2
V misce smíchejte pokrájené mandle, mouku, vločky, cukr a změklé máslo.
3
Vypracujte drobenku a dejte stranou.
4
V další míse smíchejte jahody nakrájené na menší kousky, pokrájené meruňky a zalijte šťávou z citronu.
5
Přisypte moučkový cukr a promíchejte.
6
Ovoce přendejte do vhodné formy (jedné větší, ale hodí se i menší mističky), zasypte hotovou drobenkou a pečte v troubě dozlatova asi 20 minut.