Křupavé panini s mozzarellou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
Panini jsou rychlé a dokřupava zapečené bagety z Itálie. Ideální jako snídaně nebo poctivá svačina během dne. A co je na nich vlastně tak skvělého? Můžete je naplnit vším, co máte rádi. My pro vás máme variaci s naší zámeckou šunkou a voňavými polosušenými rajčaty.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 4 ks
    Rustikální bageta
  • 2 ks
    Mozzarella
  • 300 g
    Zámecká šunka zauzená
  • 100 g
    Polosušená rajčata v oleji
  • 1 hrst
    Salát rukola
  • 2 stroužky
    Česnek
  • 1 lžička
    Olivový olej extra panenský
  • 1 špetka
    Sůl

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Pokud nevlastníte speciální gril na panini, nelamte si s tím hlavu. Bohatě vám postačí jakákoliv grilovací pánev.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Nejdříve si připravte suroviny.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Mozzarellu oddělte od nálevu a pokrájejte na tlustší kolečka.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Česnek prolisujte, smíchejte s olejem a prohoďte spolu s plátky mozzarelly.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Dejte rozpálit grilovací pánev.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Mezitím podélně rozkrojte bagetu, naplňte ji zámeckou šunkou, sýrem, rukolou a potřete zbytkem oleje.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Připravenou bagetu položte na rozpálenou grilovací pánev a přitlačte talířem nebo druhou pánvičkou, jako kdyby byla v toustovač.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Po chvilce bagetu obraťte a postupujte stejně.