Krkovice na grilu v marinádě z medvědího česneku


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
  • Sezónní recepty
Rozpálený gril, z kterého se line báječná vůně grilovaného masa, taky už se těšíte? Vepřová krkovice na grilu je naprostou klasikou. Co si ji ale tentokrát připravit trochu jinak. Jan Punčochář pro vás připravil recept na marinádu z medvědího česneku, balsamica a olivového oleje.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 kg
Krkovice bez kosti
Sůl
Pepř
100 ml
Balzamikový ocet

Pesto
150 ml
Extra panenský olivový olej
200 g
Medvědí česnek
50 g
Hladkolistá petržel
100 g
Piniové oříšky
30 g
Tymián

Příprava

1
Krkovici naporcujte na čtyři steaky, osolte, opepřete, dejte do mísy a zakápněte balsamicovým octem. Nechte marinovat jeden den.
2
Veškeré bylinky a medvědí česnek vložte do mixéru a společně s piniovými oříšky, olivovým olejem a parmezánem vytvořte hladké pesto. Lžící decentně potřete maso a nechte ještě 5 hodin marinovat.
3
Rozpalte gril, zprudka krátce opečte a nechte odpočinout. Poté znovu položte na gril a nechte maso dodělat.
4
Po vyndání steaky nakrájejte a zalijte pestem. Jako příloha se hodí pečený brambor a lehký salát.