Krémová ředkvičková polévka


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Vegetarián
Napadlo vás někdy, že z ředkviček můžete připravit tak lahodnou polévku? Je neskutečně krémová a když si dáte tu práci, umí být i velmi efektní.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks
Cibule bílá
2 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku
650 g
Ředkvičky
2 ks
Brambory B
500 ml
Zeleninový vývar
100 ml
Smetana ke šlehání 33%
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
1 lžíce
Pažitka

Příprava

1
Cibuli nakrájejte nadrobno, ředkvičky očistěte a nakrájejte na  čtvrtiny.
2
Odeberte 450 g připravených ředkviček a dejte je stranou.
3
V hrnci rozpusťte máslo, přisypte cibuli a nechte zesklovatět.
4
Poté přidejte odloženou větší porci ředkviček a krátce zarestujte.
5
Zalijte horkým vývarem, přistrouhejte syrové brambory a vařte 15 minut.
6
Odeberte 300 ml polévky, přelijte do mixéru, přidejte syrové ředkvičky a rozmixujte.
7
Vše dochuťte solí a pepřem. Zbylou polévku v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem, vmíchejte do ní smetanu, osolte, opepřete a prohřejte.
8
Při podávání vykouzlíte dvoubarevný efekt použitím obou rozmixovaných polévek. Na závěr vše dozdobte čerstvou pažitkou.