Krémová čočková polévka na zahřátí


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Vegetarián
Miska horké a chutné polévky? Během podzimních měsíců naprostá nutnost. Máte svůj osvědčený recept, kterému se nedá odolat? Přesně taková je naše polévka z červené čočky, kokosového mléka, navíc ovoněná citronovou trávou. Takže dlouho neváhejte a pusťte se do vaření.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 200 g
    Červená čočka loupaná celá
  • 30 g
    Zázvor
  • 25 g
    Citronová tráva
  • 2 ks
    Cibule žlutá
  • 4 stroužky
    Česnek balený
  • 3 g
    Čerstvé chilli papričky
  • 200 ml
    Kokosové mléko
  • 750 ml
    Voda
  • 2 lžíce
    Extra panenský olivový olej
  • 2 lžíce
    Třtinový cukr very dark
  • 1 lžička
    Kurkuma
  • 1 ks
    Limetka
  • Mlýnek mořská sůl
  • Mlýnek pepř čtyř barev
  • Sezamový olej

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Citronovou trávu naklepejte paličkou na maso tak silně, aby se uvolnila dužina.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    V rozpáleném hrnci nechte trávu rozvonět a dejte stranou. Poté do hrnce přilijte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a na větší kusy nakrájený zázvor.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte prolisovaný česnek a kurkumu. Podlijte vodou, poté přidejte čočku a opraženou citronovou trávu.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Na závěr postupně přilijte kokosové mléko a nechte vařit. Jakmile je čočka uvařená, trvá to maximálně 15 minut, vyndejte z ní zázvor a citronovou trávu.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Vše rozmixujte a dochuťte solí, pepřem, cukrem a šťávou z limetky. Na závěr přidejte nakrájenou chilli papričku, pepř a zakápněte sezamovým olejem.