Krémová čočková polévka na zahřátí


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Vegetarián
Miska horké a chutné polévky? Během podzimních měsíců naprostá nutnost. Máte svůj osvědčený recept, kterému se nedá odolat? Přesně taková je naše polévka z červené čočky, kokosového mléka, navíc ovoněná citronovou trávou. Takže dlouho neváhejte a pusťte se do vaření.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Červená čočka loupaná celá
30 g
Zázvor
25 g
Citronová tráva
2 ks
Cibule žlutá
4 stroužky
Česnek balený
3 g
Čerstvé chilli papričky
200 ml
Kokosové mléko
750 ml
Voda
2 lžíce
Extra panenský olivový olej
2 lžíce
Třtinový cukr very dark
1 lžička
Kurkuma
1 ks
Limetka
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Sezamový olej

Příprava

1
Citronovou trávu naklepejte paličkou na maso tak silně, aby se uvolnila dužina.
2
V rozpáleném hrnci nechte trávu rozvonět a dejte stranou. Poté do hrnce přilijte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a na větší kusy nakrájený zázvor.
3
Přidejte prolisovaný česnek a kurkumu. Podlijte vodou, poté přidejte čočku a opraženou citronovou trávu.
4
Na závěr postupně přilijte kokosové mléko a nechte vařit. Jakmile je čočka uvařená, trvá to maximálně 15 minut, vyndejte z ní zázvor a citronovou trávu.
5
Vše rozmixujte a dochuťte solí, pepřem, cukrem a šťávou z limetky. Na závěr přidejte nakrájenou chilli papričku, pepř a zakápněte sezamovým olejem.