Krémová červená čočka s rajčaty a kuskusem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegan
Červená čočka a kuskus. Perfektní bezmasá varianta pro oběd, na kterém si pochutná vegetarián i vegan. Vyzkoušejte náš recept, který jistě oceníte uprostřed léta, jako skvělý a lehký oběd.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 lžíce
Řepkový olej
2 ks (na kostičky)
Cibule sladká
4 stroužky (nadrobno)
Česnek
4 cm (nadrobno)
Zázvor
2 lžičky (mletý)
Kmín
2 lžičky
Kurkuma
1 lžička
Skořice
1 lžička
Koriandrový prášek
400 g
Červená čočka loupaná celá
2 ks (nastrouhaná nahrubo)
Mrkev
2 konzervy
Sekaná rajčata
500 ml
Kokosové mléko
1100 ml
Voda
1.5 lžičky
Mlýnek mořská sůl
Kuskus

Příprava

1
V hrnci rozehřejte lžíci oleje, přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte asi 2 minuty.
2
Přidejte česnek a zázvor, nastrouhanou mrkev a opékejte další dvě minuty.
3
Přisypte kmín, koriandr, kurkumu, skořici a důkladně promíchejte.
4
Přidejte plechovku krájených rajčat i se šťávou, vodu, červenou čočku a sůl.
5
Celou směs přiveďte k varu, poté teplotu snižte na polovinu a nechte vařit pod pokličkou za občasného promíchání asi 15 minut.
6
Následně k čočce přimíchejte kokosové mléko a podle chuti přidejte pepř a sůl.
7
Podávejte s kuskusem nebo jinou přílohou.⁠