Koláč s pavučinou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
Nenechte se mýlit názvem, s pavouky nemá vůbec nic společného. Naopak je plný dobrot! Skvělý koláč s čokoládovou pavučinou krásně vypadá, ale i skvěle chutná. Koláč možná na první pohled vypadá složitě, ale uvidíte, že s naším receptem ho zvládnete levou zadní.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

100 g
Polohrubá mouka
120 g
BILLA Bio máslo
2 lžíce
Kakao
100 ml
Čerstvé mléko polotučné 1,5%
0.5 balení
Kypřicí prášek do pečiva
120 g
Krupicový cukr
90 g
Kokos strouhaný
3 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
1 lžička
Mletá skořice
1 špetka
Sůl
2 ks
Jablko

Poleva
180 ml
Smetana ke šlehání 33%
180 g
Hořká čokoláda
50 g
Bílá čokoláda

Příprava

1
Nejprve smíchejte sypké suroviny, tedy mouku, kokos, sůl, kakao, kypřicí prášek, skořici a cukr.
2
Přidejte vejce, mléko, rozpuštěné máslo, nakonec i nastrouhaná jablka najemno. Vlijte do máslem vymazané a krupicí vysypané koláčové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 20 minut, propečenost zkontrolujte špejlí.
3
Na polevu si v rendlíku rozehřejte smetanu, těsně pod bodem varu ji stáhněte z plotny a přidejte nalámanou čokoládu nebo čokoládové pecky. Nechte cca 2 minuty stát a poté rozmíchejte v hladkou polevu.
4
Navrstvěte na koláč a zarovnejte. Bílou čokoládu rozpusťte a vytvořte spirálu po celém koláči.
5
Špejlí dělejte rovné tahy od středu ke kraji, a tím tvořte pavučinu, ze zbytku čokolády můžete nakreslit i pavouka na pavučině. Krájejte na klínky a servírujte.