Koláč s pavučinou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
Nenechte se mýlit názvem, s pavouky nemá vůbec nic společného. Naopak je plný dobrot! Skvělý koláč s čokoládovou pavučinou krásně vypadá, ale i skvěle chutná. Koláč možná na první pohled vypadá složitě, ale uvidíte, že s naším receptem ho zvládnete levou zadní.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 100 g
    Polohrubá mouka
  • 120 g
    BILLA Bio máslo
  • 2 lžíce
    Kakao
  • 100 ml
    Čerstvé mléko polotučné 1,5%
  • 0.5 balení
    Kypřicí prášek do pečiva
  • 120 g
    Krupicový cukr
  • 90 g
    Kokos strouhaný
  • 3 ks
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M
  • 1 lžička
    Mletá skořice
  • 1 špetka
    Sůl
  • 2 ks
    Jablko

Poleva
  • 180 ml
    Smetana ke šlehání 33%
  • 180 g
    Hořká čokoláda
  • 50 g
    Bílá čokoláda

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Nejprve smíchejte sypké suroviny, tedy mouku, kokos, sůl, kakao, kypřicí prášek, skořici a cukr.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte vejce, mléko, rozpuštěné máslo, nakonec i nastrouhaná jablka najemno. Vlijte do máslem vymazané a krupicí vysypané koláčové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 20 minut, propečenost zkontrolujte špejlí.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Na polevu si v rendlíku rozehřejte smetanu, těsně pod bodem varu ji stáhněte z plotny a přidejte nalámanou čokoládu nebo čokoládové pecky. Nechte cca 2 minuty stát a poté rozmíchejte v hladkou polevu.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Navrstvěte na koláč a zarovnejte. Bílou čokoládu rozpusťte a vytvořte spirálu po celém koláči.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Špejlí dělejte rovné tahy od středu ke kraji, a tím tvořte pavučinu, ze zbytku čokolády můžete nakreslit i pavouka na pavučině. Krájejte na klínky a servírujte.