Kefírové lívanečky


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Vegetarián
Lívanečky k snídani? O víkendu rozhodně! Udělejte si příjemné ráno se svými nejbližšími a odměňte se chutnou lahůdkou po celém pracovním týdnu. Lívanečky z kefíru připravíte velmi rychle, takže na snídani nebudete dloho čekat. 

Suroviny

Suroviny na
 
porce

400 ml
Kefírové mléko
2 ks
Vejce M10 podestýlka
2 lžíce
Javorový sirup BILLA Naše BIO
1 lžička
Vanilkový cukr
Citronová kůra
150 g
Pohanková mouka
100 g
Mouka pšeničná
2 lžíce
Kukuřičný škrob
1.5 lžičky
Prášek do pečiva
Olej
Zakysaná smetana
Farmářský jogurt bílý
Čerstvé ovoce
Marmeláda

Příprava

1
Ve středně velké míse si připravte tekutou směs. Smíchejte kefír, čerstvé vejce, javorový sirup, vanilku, špetku soli a případně i kůru z citrónu. V jiné míse si připravte směs pohankové a pšeničné mouky, kukuřičného škrobu, prášku do pečiva a sody.
2
Suchou směs můžete prosít, aby byla kyprá. Na závěr propojte obě směsi dohromady, ale dejte přitom pozor, abyste těsto nepřepracovali.
3
Těsto na lívanečky se musí míchat opravdu jen krátce. I díky dodržení tohoto kroku bude struktura lívanečků dokonalá a budou nadýchané.
4
Rozehřejte lívanečník, do důlků nalijte olej a na středním žáru smažte lívanečky z jedné strany. Čas na otočení poznáte podle toho, že na syrovém těstě vyskáčou bublinky a okraje začnou zlátnout.
5
Z druhé strany osmažte lívanečky také dozlatova a servírujte je se zakysanou smetanou nebo farmářským jogurtem, javorovým sirupem, s kyselejší marmeládou a čerstvým ovocem.