Jarní palačinky z kopřiv a špenátu


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Svačiny
  • Snídaně
Tomu říkáme jarní barva podle našeho gusta! Tyto snadné palačinky ze špenátu a kopřiv si můžete připravit doma do půl hodinky a k nim pak podávat už jen tvarohový dip s voňavou pažitkou. Pojďte s námi přivítat blížící se jaro v plné kulinářské parádě.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

75 g
Čerstvé kopřivy
75 g
Špenát
250 ml
Čerstvé mléko plnotučné
80 g
Hladká mouka
0.5 lžičky
Mlýnek mořská sůl
1 lžička
Krupicový cukr
1 špetka
Jedlá soda
1 špetka
Muškátový oříšek
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
1 stroužek
Česnek

Tvarohový dip s pažitkou
250 g
Odtučněný tvaroh
150 g
Zakysaná smetana
0.5 stroužku
Česnek
0.25 plodu
Šťáva z citronu
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
1 hrst
Nasekaná pažitka

Příprava

1
Oprané čerstvé kopřivy a špenát dejte do mixéru spolu s mlékem a rozmixujte na nejvyšší otáčky.
2
Mouku smíchejte se solí, cukrem, sodou a muškátovým oříškem.
3
Vejce vyšlehejte do pěny, přidejte rozmixovaný špenát s kopřivami a sypkou směs.
4
Na závěr do těsta prolisujte česnek a dobře promíchejte. Palačinky smažte nasucho na vhodné pánvi.
5
Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem, šťávou z citronu, solí, pepřem a sekanou pažitkou.
6
Jakmile budete mít palačinky hotové, potřete je připraveným dipem a ozdobte dle vlastní fantazie.