Jarní hráškový krém


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Zeleninová jídla
Polévka, která zahřeje tělo i duši. Uvařte si ji doma během chvilky podle receptu, který pro vás připravila nutriční terapeutka Tereza Havlínová. Příprava hráškového krému je velice snadná, takže ji zvládnete, i když jste kuchařský začátečník.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 500 ml
    Zeleninový vývar
  • 500 g
    Mražený hrášek
  • 1 ks
    Šalotka, nakrájená na drobno
  • 1 lžíce
    Máslo
  • Smetana ke zjemnění
  • Sůl
  • Pepř z mlýnku

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Na másle orestujte šalotku.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte mražený hrášek, promíchejte, osolte, opepřete, zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Jakmile je hrášek měkký, přidejte smetanu na vaření a vše rozmixujte.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Přes jemný cedník přeceďte zpět do hrnce, a ještě chvilku povařte.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Můžete dozdobit dýňovými semínky a hoblinkami parmezánu
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Dochuťte a podávejte.