Jahodová bublanina s mandlemi


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Vegetarián
Sladká klasika, kterou k odpolední kávě pekly minimálně vaše babičky. Bublanina s jahodami je recept, na který se můžete vždy spolehnout. My jsme ho navíc vylepšili křupavými mandlemi a voňavou kůrou z citronu. Na pečení použijte formu o velikosti 24 × cca 32 cm. A mimochodem, gramáž pro 4 osoby je pouze orientační – z jedné bublaniny se samozřejmě může namlsat více lidí, vždy záleží na velikosti porce.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

250 g
Polohrubá mouka
0.5 sáčku
Kypřicí prášek do pečiva
2 g
Sůl
200 g
Třtinový cukr very dark
3 ks
Vejce M10 podestýlka
150 ml (cca)
Čerstvé mléko plnotučné
120 g (rozpuštěné)
České máslo 84 % mléčného tuku
Citronová kůra
250 g (cca)
Jahody
50 g
Mandle loupané
Čerstvá máta

Na vymazání formy
30 g
Hrubá mouka
10 g
České máslo 84 % mléčného tuku

Příprava

1
Do menší mísy prosejte polohrubou mouku, kypřicí prášek a přidejte špetku soli.
2
V druhé větší míse vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem do pěny.
3
Poté přidejte postupně mléko a promíchejte.
4
K cukrové směsi postupně přisypte suché ingredience a na závěr přidejte trochu vychladlé rozpuštěné máslo.
5
Na závěr přistrouhejte trochu citronové kůry a těsto dobře propracujte.
6
Vylijte ho do vymazané a vysypané formy, zaskládejte půlkami jahod a zasypte pokrájenými mandlemi.
7
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 minut. Na závěr ozdobte čerstvou mátou.