Jablka v karamelu


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Sezónní recepty
Skvělá a sladká pochoutka, která je hotová během chvilky. Karamelová jablka jsou oblíbenou dobrotou v Americe, kde se bez nich neobejde žádná podzimní slavnost. Připravit si lesklá a slaďoučká jablka není vůbec složité a zvládne to i naprostý začátečník.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Jablka
200 g
Třtinový cukr
České máslo 84 % mléčného tuku

Příprava

1
Jablka omyjte a osušte.
2
Připravte si bambusové špejle, které zkrátíte na 12 cm a zapíchejte je do jablek.
3
Do rendlíku vlijte 200 ml vody, přidejte cukr a máslo a vařte asi 10 minut tak, aby tekutina zkaramelizovala.
4
Stáhněte z ohně.
5
Jablka postupně ponořte do karamelového sirupu a dejte je na pomaštěný alobal na 5 minut vychladnout.

Další recepty