Hrníčková mramorová bábovka


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Těsta a pečení
Ke kávě či ke svačině si jistě rádi dáte kousek voňavé bábovky. Tahle mramorová bábovka bude navíc hotová během chvíle, což z ní dělá perfektní pohoštění na poslední chvíli. S naším receptem se rozhodně neztratíte ani jako začínající kuchtík.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 2 hrnky
    Polohrubá mouka
  • 0.75 hrnku
    Krystalový cukr
  • 1 hrnek
    Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
  • 0.5 hrnku
    Řepkový olej
  • 2 ks
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M
  • 1 balení
    Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 lžíce
    Kakao
  • 1 ks
    Citronová kůra
  • Vanilka

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Z lednice si v dostatečném předstihu vyndejte mléko a vejce, aby měly pokojovou teplotu. Je to prevence před tím, aby se vám bábovka nesrazila. Těsto také bude bez vzduchových bublin uvnitř.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Formu na bábovku (doporučuji skleněnou) důkladně vymažte olejem, vysypejte hrubou moukou nebo kokosem.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ve větší míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Potom přidejte cukr, mléko, vanilku a citronovou kůru. Všechno promíchejte.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Do menší misky odeberte necelou polovinu těsta a vmíchejte kakao. Těsto zhoustne, proto přidejte 2 lžíce mléka.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Potom do připravené formy střídavě nalívejte tmavé a světlé těsto, čímž vytvoříte mramorování bábovky na řezu.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte cca 50 minut na 180 °C. Testovací špejle by měla vyjít suchá.