Hráškový krém se semínky a klíčky


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Vegetarián
  • Sezónní recepty
Krémové polévky se těší velké oblibě už několik let, a proto vznikají stále nové recepty a variace z výtečné zeleniny, někdy dokonce i z ovoce. Do jarního čísla časopisu Gusto jsme vymysleli hráškový krém vylepšený semínky a zdravými výhonky. Tak ochutnejte!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 450 g
    Mražený hrášek
  • 1 ks
    Cibule žlutá
  • 3 stroužky
    Česnek
  • 1 ks (bílá část)
    Pórek
  • 60 g
    České máslo 84 % mléčného tuku
  • 600 ml
    Zeleninový vývar
  • 300 ml
    Kefírové mléko
  • Mlýnek mořská sůl
  • Mlýnek pepř čtyř barev
  • Směs semínek Snídaně Inků
  • Hrachové výhonky a cibulové klíčky

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Oloupanou cibuli, česnek a bílou část pórku nejprve nakrájejte najemno a vše pak krátce orestujte v hrnci na másle.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte hrášek, osolte, opepřete, zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Jakmile hrášek změkne, odstavte polévku z plotny a přimíchejte kefírové mléko.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Vše rozmixujte tyčovým mixérem nebo v blenderu (mixéru).
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Přes jemný cedník přeceďte polévku zpět do rendlíku a ještě pár minut provařte, případně dochuťte solí a pepřem.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Hotovou polévku ozdobte semínky, výhonky a klíčky.