Hlíva à la vánoční kapr s bramborovým salátem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegan
Chcete mít doma veganské Vánoce? Není problém, Maruškaveg pro vás připravila recept na smaženou hlívu na styl klasického kapra a k tomu veganský bramborový salát. Rostlinnému vánočnímu menu už nic nebrání.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Bramborový salát
1.5 kg
Brambory A
0.5 kg
Mrkev
2 sklenice
Hrášek jemný v mírně slaném nálevu
0.5 sklenice
Okurky sterilované
2 lžíce
Hořčice plnotučná
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Sojanéza
250 ml
Sójové mléko
500 ml
Slunečnicový olej s vitaminem D
2 lžíce
Hořčice plnotučná
2 lžíce
Citrónová šťáva
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Smažená hlíva
500 g
Hlíva ústřičná
4 plátky
Řasa nori
Hladká mouka
Kukuřičná strouhanka

Příprava

1
Brambory a mrkev uvařte i se slupkou doměkka a poté nechte vychladit.
2
Mezitím si můžete připravit sojanézu.
3
Do vysoké nádoby vložte všechny ingredience a cca 30 sekund mixujte.
4
Sojanéza velmi rychle zhoustne. Než si připravíte ostatní věci, dejte ji do lednice.⁠
5
Brambory a mrkev nakrájejte na malé kousky, přidejte sterilovaný hrášek, nastrouhané okurky, sojanézu, hořčici, sůl a pepř.
6
Důkladně promíchejte a nechte chladit v lednici.⁠
7
Hlívu očistěte a odkrojte nohy.
8
Připravte si tři misky, do jedné dejte mouku, do druhé mouku s vodou, kterou rozmíchejte na těstíčko a do třetí misky dejte strouhanku.
9
Plátek nori řasy namočte do vody a pak do ní zabalte hlívu, kterou následně obalte v trojobalu.
10
Smažte z obou stran dozlatova.⁠
11
Hotovou hlívu podávejte s veganským bramborovým salátem.⁠