Guacamole


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Vegan
Pomazánka, omáčka či dip – přesně tak se kategorizuje avokádové guacamole. Tato skvělá chuťovka je perfektní k tortilla chipsům, ale najde i další využití. Proto si myslíme, že základní recept, obzvlášť takto před silvestrem, se bude určitě hodit. 

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 ks
Avokádo
0.5 ks (nebo chilli paprička)
Střední pálivé jalapeños
1 snítka
Koriandr
0.5 lžičky (mletý)
Římský kmín
1 lžička
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
1 plod
Šťáva z limetky
1 ks
Červená cibule
1 ks (bez semínek)
Rajčata třešňovitá
Granátové jablko

Příprava

1
Avokáda rozpulte, nožem vyndejte pecku a dužinu nakrájejte do kříže.
2
Vydlabejte ji lžící přímo do mísy a vidličkou nebo šťouchadlem na brambory rozšťouchejte na požadovanou konzistenci – ideální je zachovat ve směsi kousky, ale můžete udělat i jemnou pastu.
3
Přimíchejte najemno nasekanou chilli papričku nebo čerstvou jalapeño, nasekaný koriandr, mletý římský kmín, sůl a pepř.
4
Přilijte šťávu z limetky, přisypte červenou cibuli a rajčata bez semínek. Dobře promíchejte. Ochutnejte a dochuťte.
5
Servírujte v misce ozdobené zrníčky z granátového jablka. Před podáváním zakryjte guacamole potravinovou fólií a dejte do lednice.