French toasty z vánočky


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Sladká jídla
  • Svačiny
  • Snídaně
Pokud vám nějakým nedopatřením zbyla vánočka, která už má „své nejlepší časy za sebou“, french toasty jsou jasná volba. Pokud vánočku nemáte, stejně dobře poslouží i klasický toastový chléb.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

8 plátky
Vánočka máslová s rozinkami a mandlemi
300 ml
Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
2 lžíce
Javorový sirup BILLA Naše BIO
2 špetka
Sůl
2 špetka
Vanilka
Ghí

Příprava

1
Nejprve si připravte směs na namáčení vánočky. Do hlubokého talíře dejte mléko, vejce, špetku mleté vanilky, javorový sirup, sůl. Můžete přidat trochu „vaječňáku“ nebo rumu.
2
Každý plátek vánočky nechte důkladně nasáknout v této směsi. Rozehřejte pánev, po chvíli přidejte tuk a opatrně přeneste na pánev plátky vánočky.
3
Smažte na středně silný výkon z obou stran do zlatova.
4
Přesuňte na talíř, ozdobte a jezte ideálně ještě teplé.