Fermentovaná ovesná kaše zalitá čokoládou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
Výživná a skvělá snídaně nebo svačina zalitá čokoládou a zdobená čerstvým ovocem. Na tuhle ovesnou kaši si budete muset chvilku počkat, ale výsledek bude stát za to. Fermentací ovesným vločkám dodáte spoustu výživných a zdraví prospěšných látek.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Ovesné vločky
2 lžíce
Chia semínka
2 hrnek
Vlažná voda
4 lžíce
Smetanový jogurt bílý

Na dodělání
Čerstvé ovoce
Hořká čokoláda Swiss dark chocolate 85 % kakaa
Smetanový jogurt bílý

Příprava

1
Vločky promíchejte v misce s chia semínky. Zalijte vlažnou vodou a přidejte 3–4 lžíce bílého jogurtu a dobře promíchejte. Můžete případně jednotlivé porce připravit odděleně rovnou do dvou skleniček.
2
Přes noc nechte stát při pokojové teplotě. 
3
Druhý den přidejte ke kaši ovoce. Větší plody nakrájejte na menší kousky. Přidejte jogurt, uhlaďte lžičkou a přelijte rozpuštěnou čokoládou. Tu si připravíte ve vodní lázni.
4
Uzavřete víčkem a můžete si svou snídani či svačinu vychutnat v práci i kdekoliv na výletě.