Pomazánka z máslových fazolí s paprikou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Pomazánky a dipy
Pomazánky s čerstvým pečivem jsou jednou z nejoblíbenějších svačin malých i velkých. A není divu, dávají nám možnost kombinovat neotřelé chutě, a navíc mohou být i zdravé. Pomazánka z máslových fazolí zaručeně splní oboje. Příprava fazolové pomazánky vám zabere pár minut a s čerstvým pečivem a zeleninou tvoří neodolatelnou kombinaci.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 balení
Bílé máslové fazole
1 ks
Paprika červená
4 ks
Sušená rajčata v oleji
2 lžíce
Olivový olej extra panenský
1 lžíce
Slunečnicová semínka
1 lžíce
Citrónová šťáva
1 lžička
Koření zaatar
1 lžička
Javorový sirup grade C
0.5 lžička
Uzená paprika
Voda
Sůl
Pepř
Mleté chilli

Příprava

1
Papriku dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, dokud slupka lehce nezčerná.
2
Pečenou papriku zabalte do igelitového sáčku a nechte zapařit. Papriku oloupejte a zbavte semínek.
3
Fazole slijte a důkladně propláchněte.
4
Máslové fazole, sušená rajčata i pečenou papriku rozmixujte dohladka se zbývajícími ingrediencemi. Pokud je fazolová pomazánka příliš hustá, přidejte trochu ledové vody a opět mixujte.