Donuty s čokoládovou a tvarohovou polevou


Připraveno za
90 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Vegetarián
Vláčný, sladký a každý s jinou polevou. Donut je výbornou sladkou tečkou na závěr dne, a ten od Fitnessrecepty je navíc zase trochu zdravější. ⁠Vyzkoušejte! 

Suroviny

Suroviny na
 
porce

125 g
Tvaroh tučný
125 g
Špaldová hladká mouka
2 lžíce
Třtinový cukr very dark
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
3 lžíce
Kokosový olej
1.5 lžičky
Sušené droždí
1 lžička
Prášek do pečiva
1 lžička
Perníkové koření
1 špetka
Sůl

Poleva
40 g
Čokoláda hořká
30 g
Mandle loupané
3 lžíce
Tvaroh tučný
Citronová kůra
Maliny
1 lžička
Javorový sirup grade C

Příprava

1
Nejprve si v míse smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva, perníkové koření a sůl. Vše promíchejte.
2
Poté dejte do hrníčku 2 lžíce vlažné vody a k ní sušené droždí. Míchejte, dokud se droždí s vodou nespojí.
3
Vajíčka vyšlehejte společně s třtinovým cukrem. Po vyšlehání přidejte droždí s vodou, tvaroh a důkladně promíchejte.
4
Nakonec do připravené směsi pomalu přidávejte sypkou směs a metličkou míchejte, abyste neměli v těstu hrudky.
5
Potom přidejte rozpuštěný kokosový olej a hotovým⁠ těstem plňte formu na donuty.
6
Pečte při 180 °C 15 minut. Hotové donuty nechte vychladnout a připravte si polevy.
7
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a poté pomocí lžičky donuty polijte. Dozdobte nasekanými mandlemi.
8
Bílou polevu připravte smícháním tvarohu, kůry z bio citronu a javorového sirupu. Vše zamíchejte a opět pomocí lžičky ozdobte donuty.
9
Nakonec přidejte čerstvé maliny a mandle.⁠