Domácí čokoládoví medvídci


Připraveno za
40 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
Originální, chutné a zdraví prospěšné svačiny dokážete doma připravit během chvíle. Tyhle měkoučké medvídky si vaše děti jistě oblíbí. A kdo ví? Třeba si je do práce vezmou i dospělí.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Suroviny na 6 kousků
120 g
Hladká špaldová mouka
0.5 balíčku
Prášek do pečiva
1 lžička
Karob/kakao
2 lžíce
Třtinový cukr
1 ks
Zralý banán
30 g
Máslo, rozpuštěné
3 lžíce
Mléko (+ 1 navíc na tmavé těsto)
2 ks
Vejce podestýlková Srdce domova

Příprava

1
Troubu si předehřejte na 180 °C.
2
Banán rozmačkejte, přidejte vejce a společně rozmixujte.
3
Pak přidejte cukr, máslo, mouku s práškem do pečiva a mléko. Promíchejte.
4
Z připraveného těsta odeberte 3 lžíce a do něj přidejte karob nebo kakao. Rozmíchejte. Těsto zhoustne, proto do něj přidejte lžící mléka.
5
Do tlapek (a oušek) nejprve lžičkou dávkujte tmavé těsto. Poté přidejte i světlou směs.
6
Pečte cca 30 minut, potom vyklopte a na mřížce nechte vychladnout.