Domácí bylinkové máslo


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Snídaně
Připravte si domácí bylinkové máslo. Skvěle se hodí k masu, na brambory i zeleninu, ale namazat si ho můžete i na pečivo. V kuchyni má zkrátka široké využití a vy ho tak budete mít vždycky pěkně po ruce.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

250 g
České máslo 84 % mléčného tuku
1 hrst
Čerstvé bylinky
3 stroužek
Česnek
Sůl
Pepř

Příprava

1
Máslo nechte změknout v pokojové teplotě.
2
Bylinky omyjte a nasekejte nadrobno.
3
Stroužky česneku oloupejte a prolisujte.
4
Změklé máslo utřete s bylinkami, česnekem, solí a pepřem.
5
Vzniklou hmotu zabalte do fólie jako váleček nebo dejte do formiček a nechte 2 hodiny ztuhnout v lednici, případně zamrazte.