Domácí Brumíci


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Těsta a pečení
Chcete pro své děti připravit dobrotu, která bude navíc zdravá? Vyzkoušejte náš recept na domácí brumíky, kteří vypadají skvěle, a ještě lépe chutnají. Ozdobit je můžete jahodami a hořkou čokoládou.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 100 g
    Mleté ovesné vločky
  • 10 g
    Kypřicí prášek do pečiva
  • 70 g
    Jablečné pyré s mangem
  • 15 ml
    Řepkový olej
  • 100 ml
    Ovesný nápoj
  • 1 lžička
    Kakao

Dokončení
  • Hořká čokoláda Swiss dark chocolate 85 % kakaa
  • Marmeláda

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Do mísy dejte přesnídávku, olej a ovesný nápoj. Promíchejte a přidejte mleté ovesné vločky a kypřicí prášek. Vše společně promíchejte, 4 lžíce těsta dejte stranou a obarvěte lžičkou kakaa.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Formu na brumíky lehce vymažte olejem. Pomocí zdobičky hnědým těstem zvýrazněte packy, uši a čumák. Světlým těstem naplňte zbytek formičky do poloviny.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté dejte "do bříška" kousek čokolády nebo lžičku marmelády. Doplňte těsto, aby byla náplň schovaná.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte v předem vyhřáté troubě přibližně 30 minut na 170 °C. Brumíky nechte 5 minut vychladnout poté je opatrně vyklopte z formy a nechte vychladnout na mřížce.