Cuketová bábovka s čokoládou a ořechy


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Vegan
  • Těsta a pečení
Možná by vás to nenapadlo, ale i cuketa se hodí do sladkého pečení. Dodá těstu na vláčnosti, ale přitom není nijak rozeznatelná a sladké chutě nenaruší. Maruškaveg vás o tom přesvědčí, má tu pro vás recept na skvělou cuketovou bábovku!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Cuketa
150 g
Polohrubá mouka
150 g (mleté)
Ovesné vločky
10 g
Kypřicí prášek do pečiva
0.25 lžičky
Sůl
1 lžíce
Jablečný ocet
70 ml
Slunečnicový olej s vitaminem D
100 ml
Javorový sirup grade C
250 ml
Sójový vanilkový nápoj
60 g
Čokoláda hořká
60 g
Jádra pekanových ořechů
60 g
Rozinky trio

Příprava

1
Cuketu očistěte, vydlabejte a nahrubo nastrouhejte.
2
Osolte, promíchejte a nechte odstát, aby se cuketa co nejvíce vypotila.
3
Čokoládu a ořechy nakrájejte na menší kousky a společně s rozinkami připravte bokem.
4
V míse smíchejte mouku, mleté ovesné vločky a kypřicí prášek.
5
Promíchejte a pak přidejte ocet, olej, sirup a nápoj.
6
Důkladně promíchejte a nakonec přidejte vymačkanou cuketu a nasekané ořechy, čokoládu a rozinky.
7
Nalijte do předem vymazané a vysypané formy. Pečte 60 minut na 180 °C.
8
Po vychladnutí ji můžete polít čokoládou.