Snídaňový crumble s čerstvým ovocem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Sladká jídla
  • Svačiny
  • Snídaně
Z nedostatku vznikají ty nejlepší nápady a zlepšováky. Přesně tak tomu bylo i tímto fantastickým letním dezertem. Crumble vznikl ve Velké Británii z nutnosti šetřit moukou během 2. světové války. Vyzkoušejte si doma připravit jeho snídaňovou verzi, je jednoduchá a rychlá na přípravu a výborně chutná.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 hrnek
Lesní ovoce
0.5 lžička
Přírodní vanilkový extrakt
50 g
Celozrnná mouka
50 g
Vlašské ořechy - jádra
50 g
Ovesné vločky
1 lžíce
Javorový sirup grade C
1.5 g
České máslo 84 % mléčného tuku

K servírování
1 balení
Tvaroh odtučněný (BILLA Bio)
Javorový sirup grade C
Lesní ovoce

Příprava

1
Troubu si předehřejte na 180 °C.
2
Lesní ovoce promíchejte s vanilkovým extraktem a lžičkou javorového sirupu (nezdá-li se vám dostatečně sladké) a nasypte do zapékací misky. 
3
Připravte si drobenku smícháním mouky, ořechů, vloček, změklého másla a javorového sirupu. Lesní ovoce hotovou drobenkou rovnoměrně zasypte, dáme do trouby a nechte péct asi 30 minut.
4
Hotový crumble nechte mírně vychladnout. 
5
Servírujte s tvarohem, dozdobený oblíbeným čerstvým ovocem.