Čokoládové plátky s burizony


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Těsta a pečení
  • Sezónní recepty
Také jste v dětství milovali burizony? My neskutečně! A proto jsme se rozhodli připravit tuto sladkost, kterou si můžete dát jen tak, ale také jako další cukroví během svátků. Množství na osobu se nám těžko odhaduje, protože jakožto milovníci hořké čokolády bychom vše snědli sami. Nicméně ve videu máme množství na jeden menší pekáček, takže pro 4 osoby jsme vám gramáž navýšili.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 6 lžic
    České máslo 84 % mléčného tuku
  • 4 hrnky
    Marshmallows
  • 2 špetky
    Sůl
  • 6 lžic
    Lískooríškovo kakaová pomazánka
  • 4 hrnky
    Burizony
  • 100 g
    Čokoláda hořká
  • 2 hrsti
    Lískové ořechy
  • Čerstvá máta

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Připravte si hluboký (menší) obdelníkový pekáček (nebo např. formu na biskupský chlebíček) a vymažte ho máslem.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Nad vodní lázní rozpusťte v misce máslo, poté marshmallows a přidejte sůl. Dále přidejte ke směsi pomazánku a přisypte burizony.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Vše spolu vždy dobře promíchejte, aby se burizony obalily vzniklou hmotou.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Do směsi přidejte pokrájenou čokoládu a lískové ořechy. Míchejte, dokud se vše nespojí a znovu neobalí lepivou směsí.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Nechte trochu vychladnout a dobře upěchujte do připraveného pekáčku.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté nechte ztuhnout v lednici nebo mrazáku.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Po vychlazení vyndejte hmotu z pekáčku a nakrájejte do požadovaných tvarů. Plátky, kostičky, to už je ve finále na vás.

Další recepty