Pečené čokoládové donuty s malinami


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Těsta a pečení
Donuty, zámořští příbuzní našich koblih jsou legendární díky svým originálním polevám a posypkám. My jsme je ale tentokrát připravili v odlehčené variantě. Místo smažení je budeme péct v troubě, osladíme je javorovým sirupem a přidáme do nich nasekané maliny.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Těsto
120 ml
Javorový sirup grade C
150 ml
Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
1 lžíce
Olej
180 g
Hladká mouka
30 g
Kakao
1 lžička
Kypřicí prášek do pečiva
0.25 lžička
Sůl
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
2 hrst
Maliny

Na ozdobu
Čokoláda hořká
Maliny

Příprava

1
Troubu předehřejeme na 175 °C, připravíme si formičky na donuty a vytřeme je trochou oleje nebo másla. 
2
V jedné míse smícháme javorový sirup, olej, vejce a mléko, v jiné všechny sypké ingredience.
3
Sypkou směs po částech přimícháme k tekuté a důkladně promícháme. Na závěr přimícháme nasekané maliny. Připraveným těstem plníme formičky na donuty. 
4
Vložíme do trouby a pečeme asi 20 až 25 minut. 
5
Upečené donuty necháme vychladnout, ozdobíme rozpuštěnou čokoládou a malinami.