Čokoládové cupcakes


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Snídaně
  • Svačiny
  • Vegetarián
Mini verze dezertů jsou vždycky žádané. Nemusíte se o ně totiž s nikým dělit! A Fitness recepty⁠ tentokrát vsadila na třešňový cupcake. 

Suroviny

Suroviny na
 
porce

0.75 hrnku
Špaldová celozrnná mouka
0.75 hrnku
Špaldová hladká mouka
0.75 hrnku
Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
60 g
Čokoláda hořká
1 ks
Kypřicí prášek do pečiva
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
80 g
České máslo 84 % mléčného tuku
4 lžíce
Javorový sirup grade C
3 lžíce
Kakao

Krém
150 g
Třešně
500 ml
Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
2 ks
Vanilkový pudink
1 lžička
Citronová kůra
2 lžíce
Javorový sirup grade C
4 kapky
Přírodní vanilkový extrakt

Příprava

1
Nejprve si v připravené míse smíchejte celozrnnou i hladkou mouku společně⁠ s kypřicím práškem a kakaem. Důkladně promíchejte.
2
Poté přidejte mléko, vejce,⁠ rozpuštěné máslo, javorový sirup a nakonec nasekanou čokoládu. Vše zamíchejte a pomocí lžíce⁠ naplňte košíčky na muffiny. Plňte jen do ¾, protože v troubě zvětší objem.⁠
3
Pečte při 180 °C cca 25 minut. Po upečení je nechte vychladnout a⁠ připravte si krém.⁠
4
Nejprve zbavte třešně pecek a poté je společně s 5 lžícemi vody a vanilkovým⁠ extraktem duste v hrnci, pokud se úplně nerozvaří. Je potřeba třešně hlídat,⁠ případně přilít ještě vodu, aby se nepřipálily. Po rozvaření nechte vychladnout⁠ a rozmixujte.
5
Poté uvařte pudink dle návodu, pouze množství mléka (500 ml) použijte na dva⁠ pudinky. Oslaďte javorovým sirupem.
6
Uvařený pudink smíchejte s tvarohem, přidejte třešně a kůru z citronu. Vše⁠ pomocí metličky důkladně rozmíchejte. Hotový krém můžete nechat ještě chvilku v lednici, aby se s ním lépe pracovalo při zdobení.
7
Nakonec už jen pomocí zdobicího pytlíku ozdobte krémem hotové muffiny a přidejte kousky nasekané čokolády.⁠