Cizrnové kuličky v čokoládě


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Sezónní recepty
  • Vegan
  • Vegetarián
Sladkost, která v sobě nemá klasickou mouku, ale vločky a cizrnu? Ano, i tato nezvyklá dvojka umí být základem pro skvělý dezert. A hodí se i jako tip na nevšední cukroví.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 konzerva
Cizrna v nálevu
2 lžíce
Arašídové máslo
3 lžíce
Ovesné vločky
3 lžíce
Sirup z agáve
1 lžička
Pomerančová kůra
100 g
Hořká čokoláda
1 hrst
Pistácie nesolené

Příprava

1
Cizrnu propláchněte a vsypte do mixéru.
2
Přidejte arašídové máslo, ovesné vločky, sirup, pomerančovou kůru a vše rozmixujte dohladka.
3
Ze směsi vytvarujte kuličky a nechte je cca 1 hodinu odležet v lednici.
4
Hořkou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a postupně v ní obalte vychlazené kuličky.
5
Nakonec je posypte nasekanými pistáciemi a nechte v chladu odležet další hodinu.