Cibulový koláč s čerstvým smetanovým sýrem a špekem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
Spojili jsme síly se známým šéfkuchařem a porotcem MasterChef Česko Honzou Punčochářem a připravili pro vás recept na cibulový, jinak také alsaský, koláč! Je snadný, krásně křupavý a hlavně neodolatelný. Dělá se sice z kynutého těsta, ale ani toho se nemusíte bát!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 400 g
    Hladká mouka
  • 200 ml
    Vlažná voda
  • 8 g
    Sušené droždí
  • Sůl

Náplň
  • 150 ml
    Smetana ke šlehání 33%
  • 4 snítky
    Tymián
  • Mlýnek pepř čtyř barev
  • 300 g
    Cibule sladká
  • 250 g
    Anglická slanina
  • 100 g
    Grana padano, 15 měsíců zrání
  • 120 g
    Čerstvý smetanový sýr
  • 1 stroužky
    Česnek

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Hladkou mouku spolu s droždím, vlažnou vodou a solí vymíchejte v míse do hladkého těsta.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Propracujte a nechte v teple vykynout. 
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Vykynuté těsto znovu propracujte a vyválejte na tenký plát. Dejte na plech na pečicí papír. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Zalijte smetanou, rozprostřete na ni půlkolečka nakrájené cibule, nakrájenou slaninu a tymián. Zastrouhejte parmezánem a opepřete. 
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu rozehřejte na 220 °C a koláč pečte 12–15 minut. 
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté vyjměte a pomocí lžíce ozdobte čerstvým smetanovým sýrem smíchaným s nastrouhaným česnekem.