Cibulové sušenky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Vegan
  • Sezónní recepty
Nejen na silvestrovskou party, ale i na rodinou oslavu nebo posezení s přáteli se vám budou hodit skvělé cibulové krekry. Příprava je velmi jednoduchá a servírovat je můžete s nejrůznějšími pomazánkami.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Na 60 kusů
4 lžíce
Slunečnicový olej BILLA Naše BIO
4 ks
Cibule bílá
200 g
Špaldová hladká mouka
100 g
Špaldová celozrnná mouka
2 lžíce
Kukuřičný škrob
2 lžíce
Mák
1 lžíce
Kypřicí prášek do pečiva
120 g
veganská alternativa másla
1 lžička
Sůl
1 lžička
Majoránka
1 lžička
Sladká mletá paprika

K podávání
Veganská pomazánka
Řecké olivy s mandlí
Okurky nakládačky
Tempeh BILLA Naše BIO
Rostlinné alternativy k sýru
mix ořechů (lískové, kešu, mandle…)
Polníček
Hrozny bílé

Příprava

1
Nejdříve nakrájejte a osmažte cibuli do zlatova. Než budete tvořit těsto, nechte ji zcela vychladnout.
2
V míse smíchejte mouky, kukuřičný škrob, mák a kypřící prášek. Poté přidejte změklou alternativu másla, osmaženou cibulku a vypracujte v jednotné těsto.
3
To dejte alespoň na 30 minut do lednice.
4
Těsto vyválejte na tenkou placku a vykrajujte libovolné tvary, které dáte na plech s pečicím papírem.
5
Pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
6
Poté servírujte s pomazánkami, olivami, kyselými okurkami, ořechy, tempehem, polníčkem či jinou zeleninou.