Burger s trhaným kuřecím masem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
  • Sezónní recepty
Šťavnaté kuřecí maso, křupavá zelenina a houska plná sezamových semínek. Pokud máte rádi burgery, My Healthy Moment⁠ se vám dnes rozhodně trefila do chuti.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Burgerová bulka
Červené zelí
Mrkev
1 lžíce
Bílý vinný ocet
Med lesní český
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Salát little gem

Maso
4 plátky (vykoštěné)
Kuřecí prsa s kostí bez kůže
100 ml
Sójová omáčka
4 lžíce
Med květový český
2 lžíce
Rýžový ocet
3 stroužky
Česnek balený

Příprava

1
Kuřecí prsa očistěte, dejte do hrnce a přelijte omáčkou připravenou smícháním sójové omáčky, medu, rýžového octa a prolisovaného česneku.
2
Vše přiveďte k varu a nechte vařit na mírném ohni cca 15 minut, dokud není maso hotové.⁠
3
Kuřecí prsa poté vidličkou natrhejte na kousky a v omáčce důkladně promíchejte.⁠
4
Zelí nakrájené nahrubo a mrkev nastrouhanou nahrubo smíchejte s vinným octem a podle chuti dochuťte trochou medu, solí a pepřem.⁠
5
Hamburgerové housky rozřízněte na polovinu a plňte listy salátu, ochuceným zelím s mrkví a kousky trhaného masa.⁠