Buddha bowl s kuřecím masem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
  • Rizota a pokrmy z rýže
  • Zeleninová jídla
Pestrobarevné misky plné zdravých a chutných surovin se těší velké oblibě. Velice známým pokrmem je takzvaný poke bowl, ale neméně chutný a pestrý je také jeho příbuzný: buddha bowl, tedy buddhova miska. Tereza Havlínová pro vás připravila vyvážený recept na variaci s kuřecím masem, které doplňuje hromada zeleniny. Ochutnejte!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Na rýži
1 hrnek
Dlouhozrnná rýže parboiled
1.5 hrnek
Voda
2 lžíce
Šťáva z limetky
2 lžičky
České máslo 84 % mléčného tuku
Koriandr
Mlýnek mořská sůl

Na maso
4 ks
Kuřecí prsní řízek (jeden cca 130 g)
2 lžíce
Olivový olej extra panenský
2 lžíce
Taco koření

Na bowl
Mix salátů
140 g
Červené fazole ve sladkoslaném nálevu
4 lžíce
Kukuřice
8 ks
Rajčata cherry oválná
0.5 ks
Avokádo
4 lžíce
Řecký jogurt bílý

Příprava

1
Rýži propláchněte pod studenou vodou.
2
Na pánvi rozehřejte trochu másla, přidejte nakrájený koriandr, rýži a krátce orestujte.
3
Přidejte vroucí vodu a duste do změknutí. Dochuťte šťávou z limety.
4
Nechte rozehřát druhou pánev, přidejte olivový olej a z obou stran orestujte kuřecí prsa, která jste předem okořenili směsí na tacos.
5
Poté nechte zchladnout a nakrájejte na tenké proužky.
6
Do hlubokých talířů naaranžujte salát, fazole, kukuřici, rýži, nadrobno nakrájené rajče, kuře, rozmačkané avokádo a řecký jogurt.