3 tipy na skvělé dipy k masu i zelenině


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Zeleninová jídla
  • Sezónní recepty
Vyměňte kečup s hořčicí za originálnější dipy k vašemu pečenému masu nebo zelenině. Čerstvé, kvalitní ingredience a domácí zpracování, to jsou nesporné výhody přípravy domácích dipů. Když přičteme ještě spokojené tváře všech kolem prostřeného stolu, věnovat přípravě trochu času navíc se rozhodně vyplatí!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Sýrový dip s tvarohem
250 g
Odtučněný tvaroh
1 palička
Česnek
50 g
Vintage cheddar
0.5 ks
Citróny
Olivový olej extra panenský
Sůl
Pepř

Dip s koprem
175 g
Zakysaná smetana
0.5 ks
Okurka salátová
5 stonků
Čerstvý kopr
Olivový olej extra panenský
Sůl
Pepř

Asijský dip
250 g
Jogurt bílý s bifidokulturou
3 lžíce
Majonéza s obsahem vaječného žloutku
2 lžičky
Kari koření
Krupicový cukr
Sůl
Pepř

Příprava

1

POSTUP SÝROVÝ DIP S TVAROHEM

V malé misce smíchejte nastrouhaný čedar s tvarohem a pár kapkami olivového oleje.
2
Přimíchejte oloupaný a prolisovaný česnek, dochuťte solí a pepřem.
3
Pro zjemnění chuti přidejte šťávu z půlky citrónu.
4
Vše důkladně promíchejte a můžete podávat.
5

POSTUP DIP S KOPREM

Smíchejte zakysanou smetanu s nadrobno nakrájeným koprem a pár kapkami olivového oleje.
6
Přimíchejte omytou a nastrouhanou salátovou okurku, dochuťte solí a pepřem.
7
Vše důkladně promíchejte a můžete rovnou podávat.
8

POSTUP ASIJSKÝ DIP

Bílý jogurt smíchejte s majonézou a kari kořením.
9
Přidejte omytou jarní cibulku nakrájenou nadrobno.
10
Ochuťte solí, pepřem a cukrem podle vlastní chuti.
11
Vše důkladně promíchejte a můžete podávat.