Zelná pohanka s uzeným tempehem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegan
Recepty s kysaným zelím se během zimy těší velké oblibě, to dá rozum. K této specifické ingredienci se hodí třeba uzené, ale pokud chcete jít bezmasou cestou, zkuste náš nový recept z magazínu Gusto. Zelná pohanka s voňavým tempehem je bezkonkurenční!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 400 g
    Pohanka loupaná, lámanka
  • 3 ks
    Cibule žlutá
  • 350 g
    Tempeh smažený
  • 5 stroužků
    Česnek balený
  • 300 g
    Kysané zelí bílé ve slaném nálevu
  • 2 lžíce
    Olivový olej extra panenský
  • 0.5 lžičky
    Mletý kmín
  • 2 lžíce
    Hladkolistá petržel
  • Mlýnek mořská sůl
  • Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Pohanku uvařte podle návodu na obalu.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Cibuli nakrájejte nadrobno, tempeh na kostičky a česnek na tenké plátky.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Kysané zelí sceďte (lák si schovejte) a překrájejte.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Na olivovém oleji osmažte cibulku, tempeh a poté krátce orestujte česnek.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Přisypte kmín a promíchejte. Následně přidejte zelí, promíchejte a chvíli restujte.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Podlijte veškerým scezeným lákem, znovu promíchejte a přisypte uvařenou pohanku.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Dochuťte solí, pepřem, posypte nakrájenou petrželkou a dozdobte vídeňskou cibulkou.