Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Hlavní jídla
  • Zeleninová jídla
  • Vegetarián
  • Sezónní recepty
Zapečená zeleninová jídla se těší velké oblibě nejen v létě. Jsou hotová raz dva, nejsou nijak složitá a u stolu si pak všichni pomlaskávají. Zkuste recept od Cooking with Šůša⁠ a hýčkejte se sezonními surovinami.⁠

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Lilek
4 ks
Mozzarella
480 g
Rajčata cherry oválná
4 ks
Cibule žlutá
8 stroužků
Česnek
4 lžíce
Olivový olej extra panenský
Sůl
Pepř
Provensálské koření

Příprava

1
Z lilku odkrojte špičku a podélně ho rozřízněte. Lžící vydlabejte vnitřek a společně s cherry rajčaty ho nakrájejte na menší kostičky.
2
Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte lilek s rajčaty a na plátky nakrájený česnek. Osolte, opepřete, přidejte provensálské koření a vše nechte chvilku dusit.
3
Vydlabané lilky položte na plech vyložený pečicím papírem a naplňte je připravenou směsí.
4
Naplněné lilky ozdobte nakrájenou mozzarellou a pár rozpůlenými cherry rajčaty.
5
Pečte v troubě vyhřáté na 185 °C cca 35 minut.⁠

Další recepty