Zapečené tortilly s avokádovým dipem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Tortilly můžete připravit na mnoho způsobů. My jsme pro vás tentokrát připravili recept na zapečené tortilly s avokádovým dipem. Uvidíte, že si na nich pochutná celá vaše rodina. Tortilly můžete podávat kromě avokádového dipu i s jinými oblíbenými omáčkami.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 lžíce
Ghí
1 ks
Cibule bílá
300 g
Hovězí mleté maso
8 ks
Rajčata cherry oválná
1 lžíce
Rajčatový protlak
2 lžíce
Sladká chilli omáčka s česnekem
1 lžíce
Worcestrová omáčka
1 lžíce
Kečup jemný
1 lžička
Čerstvé oregáno
1 lžička
Mletá paprika
Sůl
130 ml
Hovězí vývar
4 ks
Tortilla
Emmentaler
Gouda 48%, výkroj
Salát listový

Domácí dip
1 ks
Avokádo
1 lžíce
Šťáva z limetky
1 stroužek
Česnek
Sůl

Příprava

1
Nejprve si na ghí orestujte nakrájenou cibuli. Poté přidejte mleté hovězí maso a restujte na pánvi cca 3 minuty. Poté přidejte nakrájená cherry rajčata, protlak, sladkou chilli omáčku, worcesterovou omáčku a kečup.
2
Následně přidejte koření. Nejprve oregano, mletou papriku a sůl. Nakonec zalijte hovězím vývarem a nechte cca 30 minut dusit, dokud se vývar neodpaří.
3
Nachystejte tortilly, položte vždy plátek sýru Emmentaler, poté list salátu a na něj hovězí maso. Vše zabalte a vložte do zapékací mísy.
4
Jakmile máte zapékací mísu zaplněnou, tortilly posypte sýrem Gouda a pečte cca 5 minut při 200 °C, než se nám sýr rozpustí a tortilly začnou lehce hnědnout.
5
Mezitím připravte avokádový dip. Avokádo pomocí vidličky rozmačkejte, přidejte prolisovaný česnek, šťávu z limetky a lehce osolte.

Další recepty