Zapečené těstoviny s uzenou krkovicí


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Těstoviny a nudle
  • Recepty z masa
Také tak milujete zapečené těstoviny? Není divu! Tento jednoduchý recept, ve kterém se krásně zužitkuje i uzené maso, si s chutí připravíte k obědu i k večeři.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

300 g
Těstoviny farfalle - semolinové těstoviny
200 g
Gouda 48%, výkroj
100 ml
Smetana na vaření
250 ml
Uzená krkovička bez kosti
4 ks
Vejce M10 podestýlka
100 g
Špenát
3 stroužky
Česnek
1 ks
Cibule žlutá
1 hrst
Hladkolistá petržel
České máslo 84 % mléčného tuku
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Nejprve dejte vařit vodu ve větším hrnci. Do vroucí vody vložte těstoviny a vařte tak, aby byly ještě nepatrně na skus (cca 10 minut).
2
Mezitím si nakrájejte krkovičku nebo jiné uzené maso na středně velké kostičky (0,5 cm) a nasekejte petržel.
3
Na pánvi 5 minut restujte maso a cibuli tak, aby cibule zesklovatěla. V misce rozšlehejte vejce, přilijte smetanu, přidejte lisovaný česnek, petržel a orestované maso s cibulí.
4
Nastrouhejte veškerý sýr a cca ¼ přidejte do rozmíchané směsi. Vše pak promíchejte spolu s uvařenými těstovinami a případně dochuťte. 
5
Rozpalte troubu na 190 °C (horkovzduch). Mělký plech vymažte máslem, vyložte první vrstvou těstovin a na ni dejte špenát.
6
Takto opakujte, dokud nevyužijete veškerý špenát a připravené těstoviny. Poslední vrstva by měla být z těstovin.
7
Nakonec posypte zbylým sýrem a nechte zapéct cca 35–40 minut, aby nahoře vznikla zlatavá zapečená krusta. 

Další recepty