Zapečené těstoviny s uzenou krkovicí


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Těstoviny a nudle
  • Recepty z masa
Také tak milujete zapečené těstoviny? Není divu! Tento jednoduchý recept, ve kterém se krásně zužitkuje i uzené maso, si s chutí připravíte k obědu i k večeři.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 300 g
    Těstoviny farfalle - semolinové těstoviny
  • 200 g
    Gouda 48%, výkroj
  • 100 ml
    Smetana na vaření
  • 250 ml
    Uzená krkovička bez kosti
  • 4 ks
    Vejce M10 podestýlka
  • 100 g
    Špenát
  • 3 stroužky
    Česnek
  • 1 ks
    Cibule žlutá
  • 1 hrst
    Hladkolistá petržel
  • České máslo 84 % mléčného tuku
  • Mlýnek mořská sůl
  • Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Nejprve dejte vařit vodu ve větším hrnci. Do vroucí vody vložte těstoviny a vařte tak, aby byly ještě nepatrně na skus (cca 10 minut).
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Mezitím si nakrájejte krkovičku nebo jiné uzené maso na středně velké kostičky (0,5 cm) a nasekejte petržel.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Na pánvi 5 minut restujte maso a cibuli tak, aby cibule zesklovatěla. V misce rozšlehejte vejce, přilijte smetanu, přidejte lisovaný česnek, petržel a orestované maso s cibulí.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Nastrouhejte veškerý sýr a cca ¼ přidejte do rozmíchané směsi. Vše pak promíchejte spolu s uvařenými těstovinami a případně dochuťte. 
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozpalte troubu na 190 °C (horkovzduch). Mělký plech vymažte máslem, vyložte první vrstvou těstovin a na ni dejte špenát.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Takto opakujte, dokud nevyužijete veškerý špenát a připravené těstoviny. Poslední vrstva by měla být z těstovin.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Nakonec posypte zbylým sýrem a nechte zapéct cca 35–40 minut, aby nahoře vznikla zlatavá zapečená krusta. 

Další recepty