Zapečené těstoviny s letní zeleninou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Těstoviny a nudle
  • Zeleninová jídla
V horkých letních dnech si rádi dopřáváme lehčí obědy. Sice milujeme zapečené těstoviny s kuřecím či mletým masem, ale tentokrát volba padla na zeleninové těstoviny. Věřte nám, že si na nich pochutnají i zapřisáhlí masožravci, díky jejich chuti si ani nevšimnou, že v nich maso zkrátka není. Zapečené těstoviny s mozzarellou můžete jíst teplé i studené.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

320 g
Těstoviny
1 ks
Cuketa
1 ks
Paprika červená
1 ks
Červená cibule BILLA BON VIA
1 lžíce
Extra panenský olivový olej
Sůl
1 balení
Sekaná rajčata
1 stroužek
Česnek balený
Sušené italské bylinky
1 balení
Mozzarella
4 lžička
Bazalkové pesto

Příprava

1
Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Cuketu i papriku omyjte a spolu s cibulí nakrájejte na menší kousky. Promíchejte se lžící olivového oleje a osolte. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 20 minut.
2
Mezitím si podle návodu na obalu uvařte těstoviny. Slijte je a nechte okapat. Připravte si rajčatovou omáčku. V hluboké pánvi začněte prohřívat rajčata, ochuťte bylinkami a prolisovaným česnekem. Nechte mírně zredukovat.
3
K rajčatové omáčce přidejte upečenou zeleninu, uvařené těstoviny a pečlivě promíchejte.
4
Dejte do vhodné zapékací misky, já použila rozměr 23x16 cm. Navrch směsi poklaďte plátky nakrájené nebo natrhané mozzarelly a po půllžičkách přidejte i bazalkové pesto.
5
Dejte zpět do vyhřáté trouby a pečte dalších 15 minut.
6
Těstoviny před podáváním můžete vyšperkovat trochou parmazánu a čerstvé bazalky.

Další recepty